web builder
Mobirise

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından tanzim edilen “Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi” içinde Hayvanat Bahçesi için 400 dönüm arazi tahsis edilmiştir. Antalya’ da her zaman eksikliği hissedilen Hayvanat Bahçesi ve Rekreasyon alanı çalışmalarına 1989 yılında başlanılmıştır.

Antalya Hayvanat Bahçesi kapladığı alanın büyüklüğü açısından Türkiye’ nin en büyük Hayvanat Bahçesi olmamasına rağmen, arazinin doğal yapısının hayvanların yaşam standartlarına uygunluğu ile Türkiye’ nin en iyi hayvanat bahçesi konumundadır. İçerisinde servis ve idari binası, sürüngenevi, kuşevi ve yazlık ve kışlık olarak yapılmış geyik, ceylan, karaca, yeleli koyun, kamerun koyunu, zebra, midilli atı, kanguru, aslan, kaplan, puma ve yırtıcı kuş barınakları ile doğal ve yapay gölet ve şelaleler bulunmaktadır.

Hayvanat Bahçesinin misyonu havası ve su kaynakları, gölleri, denizleri orman ve toprakları ile her gün biraz daha kirlenen, kirlendikçe bitkisel ve hayvansal çeşitliliği azalan hatta bazı türlerin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu dünyamızın bize ait coğrafyasında yaşayan insanlarımıza bu tehlikeleri anlatmak, doğa ve hayvan sevgisinin canlılığını ve sürekliliğini sağlamak ve eğitim çağındaki çocuklarımızın sosyal bilgiler, fen bilgisi, biyoloji ve hayat bilgisi derslerinde işledikleri konuların ve aldıkları teorik bilgilerin adeta bir canlı laboratuar görevini yapmaktadır.

İLETİŞİM FORMU

Nebiler Kepezaltı piknik sahası içerisi, 07192 Döşemealtı/Antalya